Ласкаво прошу на мій блог!

вторник, 21 марта 2017 г.

День поезії

Чарівна сила поетичного слова здатна вплинути на будь-яку людину. Давайте згадаємо про те, що першими віршами, які чула у своєму житті кожна людина, були слова колискової пісні. Це воістину найсвітліша і прекрасна поезія.
Можна навчитися мистецтву римування слів і самому скласти вірші. Але щоб вони стали справжньою поезією, потрібно мати і розвивати в собі багато різних аспектів. День поезії покликаний допомагати тим, хто відчуває свою причетність до високого мистецтва і прагне оволодіти ним.
Читаючи улюблені вірші, захоплюючись літературними образами і уважно розбираючи кожен рядок, люди поступово розвивають в собі поетичний смак і вміння працювати зі словами. В результаті обдаровані люди знаходять здатність чути тонкі звуки природи, помічати красу навколишнього світу і говорити про свої відчуття віршованими рядками.
Підштовхнути до створення римованих рядків здатні не тільки позитивні емоції, а й сумні події, запобігати негативним явищам. Усвідомлення дійсності часу дає молодим поетам відчуття власної причетності до поточних подій. Вони відчувають в собі силу показати всьому світу справжню правду життя і відвести їх від жахливих реалій до світлої надії.
Як же народжуються поетичні образи?
Літературне слово призначене чіпати уми і серця людей, волаючи до високих почуттів і збагачуючи їх духовно. Повертаючись не раз до улюблених віршованим рядкам Сергія Єсеніна або Омара Хайяма, ми не втомлюємося дивуватися силі літературного таланту, яскравості образів і нескінченної красі слова. Звідки береться геніальний дар, що надає звичайним словам зовсім нове звучання, і що змушує наші серця битися сильніше? Як може людина за все в декількох словах вилити свою душу або розповісти нам про красу природи?
Приводом до створення поетичних образів можуть послужити різні обставини. В основу віршованих рядків лягають враження від спілкування з людьми, власні почуття, життєві спостереження і переживання. Справжньому поетові дуже важливо розвивати в собі підвищену увагу до навколишньої дійсності, і тоді поштовхом до створення геніального творіння може стати звичайна весняна крапель, перша сніжинка, шум  трамвая, щасливий блиск закоханих очей або дитяча сльозинка.
За матеріалами Інтернету.

Комментариев нет:

Отправить комментарий