Ласкаво прошу на мій блог!

воскресенье, 22 октября 2017 г.

Міжнародний день шкільних бібліотек



   Шановні вчителі, читачі бібліотеки! Сьогодні хочу привітати всіх вас із особливим святом Міжнародним днем шкільних бібліотек. Як відомо, в Україні Всеукраїнський день бібліотек святкують 30 вересня. Але шкільні бібліотеки в усьому світі мають свій особливий день Міжнародний День Шкільних Бібліотек, який, починаючи з 1999 року, відзначається щорічно четвертого понеділка жовтня. Цей день був проголошений в 1999 році Президентом Міжнародної асоціації бібліотекарів ( IASL) Бланшом Вуллс і заново підтверджений новим Президентом Пітером Дженко. Логотип розроблений австралійським художником Петером Рагендайком. За рекомендацією Комітета шкільних бібліотек, Міжнародний день шкільних бібліотек змінено на Міжнародний місяць шкільних бібліотек. Ця зміна набирає чинності з жовтня 2008 року.
«Шкільна бібліотека – запорука успішного навчання!» - під таким гаслом бібліотекарі, вчителі та учні відзначають 23 жовтня Міжнародний День Шкільних Бібліотек. Численні дослідження продовжують підтверджувати, що учні досягають великих успіхів у навчанні, коли вони мають доступ до шкільної бібліотеки з хорошим книжковим фондом і сильними інформаційними ресурсами.
Мета цього свята – підкреслити ключову роль шкільних бібліотек у справі навчання та виховання дітей.
Цього року тема Міжнародного дня шкільних бібліотек - «Читаємо. Знаємо. Використовуємо». Це мається на увазі зв'язок між читанням і застосуванням одержаних знань. Шкільні бібліотеки допомагають набувати навички грамотного читання, а також інформаційні навички. Вони допомагають навчитися набувати знань все життя! І ніяк не обійтися без надійного, вірного друга та помічника – Книги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий