Ласкаво прошу на мій блог!

воскресенье, 29 октября 2017 г.

Місячник шкільних бібліотек



Небезпечні пастки для дітей та молоді - вороги юності та краси
Дорогі друзі!
   Кожен із вас про щось мріє у своєму житті, чогось бажає, і якби всі ці мрії й бажання здійснювалися, ви відчули б себе задоволеними чи навіть щасливими. Проте, все найкраще в житті не проходить саме собою – воно залежить від вас.
   Якщо в дитинстві про вас турбуються батьки, то в майбутньому вся відповідальність за те, яким воно буде, повністю лягає на вас самих.
    Деякі молоді люди не знають, чого хочуть у житті. Вони нудьгують, не задоволені своїм життям і, не знаходячи виходу, марнують свій час. Такі хлопці й дівчата легковажно й необачно роблять багато помилок, виправити які буває дуже важко, а іноді – неможливо.
   На жаль на дорозі життя існують небезпечні пастки, до яких потрапляють люди, особливо в юному та молодому віці. Кожна з цих пасток може зламати всі плани людини, зруйнувати її психічне й фізичне здоровя, згубити життя. До них належать нікотин і алкоголь, наркотики й компютерний віртуальний світ та інше. Важко оцінити шкоду, якої завдають собі підлітки й молоді люди, потрапляючи до цих хижих пасток. Щоб не стати їхнім в’язнем , завжди аналізуйте свої прагнення й бажання, схильності й захоплення. Завжди думайте про те, чи не пожалкуєте після того, що збираєтеся зробити, можливо, навіть через хвилину…
   То які ж вони, ці підступні згубні пастки?
  Небезпечна гра з найпоширенішими пастками починається легко і весело з друзями і подругами, а вибиратися з болота доводиться кожному окремо. І це не кожному під силу.
   Розуміння тієї страшної, величезної шкоди від куріння, алкоголю, наркотиків, статевих зв’язків та інших легковажних вчинків приходить до молодої людини тоді, коли вона опиняється на одинці зі своєю бідою. Тож, перш, ніж взяти в руки цю гидоту, яка отруюватиме вам все ваше життя, чи вчинити невиправний вчинок, подумайте, чи варто це робити, коли навіть дуже хочеться, чи потрібно це вам?
   Попереду у вас складне доросле життя, і воно залежить від вашого вміння розрізняти добро і зло, протистояти злу, робити добро.
 Бережіть своє здоровя і своє життя самі. Щасливого, здорового майбутнього вам, дорогі друзі!
Про все це та інше ви можете довідатися з цього джерела:
Кіях Т. Небезпечні пастки для дітей та молоді. – Чернігівка: «ПП «Пенежко В.А.», 2009 – 91с., іл.

Комментариев нет:

Отправить комментарий