Ласкаво прошу на мій блог!

среда, 16 октября 2019 г.

"Нова українська школа = нова шкільна бібліотека"


   Головна ідея Нової української школи – компетентнісне навчання та виховання. Учні не просто набувають знання, а вчаться використовувати їх на практиці. Шкільна бібліотека завжди готова надавати бібліотечні послуги. А це забезпечення доступу користувачів до інформаційних ресурсів бібліотеки.
   Інноваційний підхід до бібліотечної роботи перетворює традиційну форму масової роботи в нову й набагато цікавішу. Адже читачі різного віку віддають перевагу діалоговим, ігровим формам спілкування. Особливість таких форм полягає у тому, що їм притаманні: новизна у назві, діалог бібліотекаря з читачами і читачів між собою, наявність елементів театралізації у викладі інформації, ігрові моменти, своєрідна атрибутика, що передає специфіку запропонованої форми
   Найбільш діючим засобом у роботі шкільної бібліотеки є проведення масових заходів.

Однією з найпоширеніших, найпопулярніших та найдоступніших форм роботи бібліотек є книжкові виставки, один із засобів впливу на інформаційну поведінку читача. Цінність цієї форми для читача визначається тим, що він може взяти книгу з виставки, погортати її, переглянути ілюстрації, зміст, передмову. Для організації та оформлення тематичних виставок використовуються такі інноваційні технології як підбір і демонстрація коротких відео сюжетів, зустрічі біля книжкової полички. Нові підходи до організації виставок робить їх цікавими та емоційними.

Комментариев нет:

Отправить комментарий