Ласкаво прошу на мій блог!

среда, 9 октября 2019 г.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек-2019

Наша шкільна бібліотека-медіатека є структурним підрозділом школи і її діяльність спрямована на виконання загальної мети, що зафіксована в Законі України «Про загальну середню освіту». А це – забезпечення всебічного розвитку особистості шляхом навчання та виховання, зорієнтованого на входження у світовий освітній простір.

Основні завдання бібліотеки-медіатеки такі:
  • накопичення та оновлення фонду;
  • надання доступу до інформаційних ресурсів;
  • методична підтримка здобувачів освіти у користуванні фондами бібліотеки-медіатеки;
  • забезпечення здобувачів освіти до мережі Інтернет.
Одним із пріоритетних напрямів у роботі є впровадження нових засобів інновацій в поєднанні з традиційними, які допомагають робити бібліотеку більш доступною, привабливою та ефективною.

   Використання комп’ютерних технологій – необхідна умова формування сучасного іміджу шкільної бібліотеки. Тому, наша бібліотека перетворюється в бібліотечно-інформаційний центр школи.

  Шкільна бібліотека-медіатека комп’ютеризована та підключена до мережі Інтернет, яка активно використовується для отримання потрібної інформації по запиту читача.
   Комп’ютерні технології в діяльності бібліотеки-медіатеки використовуються для: підготовки документації і звітності по роботі, ведення електронної бази даних підручників, організації естетичного оформлення бібліотеки та наочної популяризації літератури (комп’ютерний дизайн книжкових виставок, інформаційних стендів, календарів пам’ятних та літературних дат, тематичних полиць), підготовки презентацій, проведення масових заходів, підготовки інформаційних джерел щодо популяризації бібліотечного фонду та реклами бібліотеки.


   Найбільш діючим засобом у роботі шкільної бібліотеки є масова форма інформування всіх читачів бібліотеки. Головна його мета – інформування про нові надходження до бібліотеки, їх пропаганда, сприяння самоосвіті.

Комментариев нет:

Отправить комментарий