Ласкаво прошу на мій блог!

среда, 16 ноября 2016 г.

Острів толерантності для всіх жителів планети Земля.

Умови для реалізації принципу толерантності:
·        Не намагайтеся підкорити собі іншу людину, тобто толерантність будується тільки на основі деякої рівності позицій. Це поняття обов’язково включає повагу кожного, право на наявність і збереження індивідуальності.
·        Вивчати іншу людину. Незнання, як відомо, нерідко породжує непорозуміння. Знайомство з культурою, традиціями, способом життя представників других національностей позволить перевести приналежну багатьом людям оцінкову  діяльність в пізнавальну.
·        Приймати іншого таким, яким він є. Ця умова означає, що суб’єкти по взаємодії повинні намагатися не переробляти один одного, а сприймати іншого як щось ціле з усіма індивідуальними особливостями.
·   Акцентувати увагу на обєднання факторів. Для досягнення толерантної взаємодії важливо знайти те, що об’єднує партнерів, а не роз’єднує їх. Тому необхідно, спочатку виділити основне і лише, потім фіксувати увагу на протилежному.
·        Почуття гумору. Спроможність посміятися над собою – важлива риса толерантної особистості. У того, хто може посміятися над собою, менша потреба почувати перевагу над іншими.

     Хай кожен з вас, нехай наш клас, наша школа, наше місто завжди              будуть островами толерантності для всіх жителів планети Земля.

Комментариев нет:

Отправить комментарий