Ласкаво прошу на мій блог!

вторник, 31 мая 2016 г.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей!

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято - День захисту дітей.
Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства. Але не всім дітям поталанило мати щасливе і безтурботне дитинство.
Шановні дорослі! Зігріймо теплом свого серця, увагою і ласкою тих юних співгромадян, життя яких не схоже на добру казку, допоможімо їм відчути радість спілкування.
Від нашої уваги, любові, виховання залежить доля дітей. І якщо ми будемо ростити їх у добрі, змалечку оточимо їх любов'ю та милосердям, вони змінять наше життя на краще!
Впевнені, що об’єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців.
Дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.
Зичимо вам, хлопчики та дівчатка, міцного здоров'я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул!

пятница, 27 мая 2016 г.

Свято "Останнього дзвоника” у школі "Надія""

У школі «Надія» пролунав останній дзвоник для випускників 2016 року!
У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташинний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято "Останнього дзвоника".
Останній дзвоник – це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Цього свята немає в жодному календарі. Воно буває лише раз у житті кожної людини, кожного з нас.
Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікулів. Майже всі, кому йти до школи в другий, третій і так далі клас, радіють цьому довгоочікуваному дню. Три місяці відпочинку від ранніх пробуджень,підручників, контрольних робіт.
Та для декого закінчення шкільного року пов'язано не тільки з радістю, але і з легким смутком, надіями … Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвоник є відліком початку найбільшої зміни - доросле життя...

Свято "Останнього дзвоника” пройшло і в нашій школі. На святкове дійство, окрім самих учнів та випускників, завітали їх батьки, які розділили зі своїми дітьми радісні та, водночас, хвилюючі миті в їх житті.
Привітати випускників прийшли і почесні гості, які побажали випускникам щасливої життєвої дороги.
Свої слова-настанови також висловили:директор школи Лідія Василівна Стрижеус, класний керівник 11 класу - Інна Миколаївна Носко.

Море квітів, сльози в очах і усмішки на обличчях – вся школа проводжала учнів 11 класу у доросле життя.

понедельник, 23 мая 2016 г.

24 травня – день слов’янської писемності та культури

Пам'ятник Кирилу та Мефодію в Києво-Печерській Лаврі

24 травня в Україні, Росії, Білорусі, Болгарії, Сербії, Словаччині, Македонії, Чорногорії, Чехії відзначають День слов'янської писемності і культури. Свято приурочене до дня вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, слов'янських просвітників та проповідників християнства. Кирило і Мефодій вважаються "батьками" слов'янської абетки, створеної на основі грецької. Новий алфавіт отримав назву «кирилиця». Брати також переклали з грецької мови на слов'янську Євангеліє та Псалтир.
Український алфавіт утворився від старослов’янського. Він був розроблений у 863 році братами Кирилом і Мефодієм для перекладу з давньогрецької мови священних книг. На честь молодшого брата його назвали кирилицею. Але перший слов’янський алфавіт називався глаголиця від слова „глагол” – по-старослов’янському „слово”. Глаголиця проіснувала недовго, її замінила кирилиця, від якої утворилися алфавіти: український, російський, білоруський, болгарський, сербський.
У кирилиці спочатку було 43 літери. Але згодом деякі з них стали зайвими, бо зникли звуки, які позначалися цими літерами.
Цього дня проводяться урочисті заходи на згадку про Кирила та Мефодія, які дуже багато зробили для розвитку слов’янської писемності та культури.

воскресенье, 22 мая 2016 г.

Нова книжка в бібліотеці

Вклоняємось доземно українському солдату/К.: Народна армія, 2015. - 196 с.

У нашому світі тільки ті вартості мають майбуття, за які людина готова боротися, які вона готова рішуче захищати, жертвуючи найдорожчим - життям. Серед цих цінностей – наш народ, наша рідна земля. Тому й постали в час смертельної небезпеки українські солдати.
Хто вони, захисники ? Яку ціну платять, виконуючи професійний обов’язок? Саме на ці питання відповідає книга «Вклоняємось доземно українському солдату», яка надійшла до бібліотеки. Історія боротьби за незалежність, написана з буремних днів війни на Сході Країни.
Ця книга дозволить торкнутися до історії кожного із героїв, хто перебував і перебуває у зоні АТО. В ній зображене життя, яке пережили наші захисники. За кожною історією – справжній герой, який самовіддано любить і служить своїй Батьківщині, віддаючи всі свої сили і своє життя для добра Українського народу.
Кожен із них вартий того, щоб йому доземно вклонитися. У ній – історія, яку наші діти і онуки вивчатимуть і збережуть пам'ять.

пятница, 20 мая 2016 г.

День Європи в Україні

Історія святкування Дня Європи

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.

У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу. Проводилися регіональні конференції та круглі столи; публічні дебати, виступи на телебаченні та радіо громадських діячів; широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія; культурно-розважальні програми та спортивні змагання тощо.

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії).

Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

Протягом останніх років успішно апробовано практику широкомасштабного святкування Дня Європи у регіонах України. За сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС спільно з місцевими обласними, міськими та районними державними адміністраціями в обласних центрах та містах України щорічно проходять повномасштабні святкові заходи. Крім участі в офіційному відкритті святкування Дня Європи, відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС з представниками органів місцевих та обласних влад, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

четверг, 19 мая 2016 г.

Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишива́нки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу чи садочок.

суббота, 14 мая 2016 г.

15 травня - Міжнародний день сім'ї


Нет крепче на земле союза, чем счастливая и дружная семья. Это и начало новой жизни, и продолжение прекрасного рода, и почитание святости традиций. Семья — это наивысшее счастье, которое человек может создать сам. Сегодня, в Международный день семьи, мне хочется пожелать: пусть детский смех раздается повсюду, а родные будут вам верной опорой. Пускай вас всегда согревает тепло любви. Желаю вашей семье быть цветущей, дружной и сплоченной. Благополучия и добра всем семьям!


среда, 11 мая 2016 г.

З Днем Перемоги!

"Мне кажется порою, что солдаты, С кровавых не пришедшие полей, Не в землю эту полегли когда-то, А превратились в белых журавлей..." Великий подвиг Великой страны!!! Мы помним, Мы гордимся!