Ласкаво прошу на мій блог!

понедельник, 12 марта 2018 г.

Шевченківські дні



СЛОВО ПРО ШЕВЧЕНКА

   Мабуть, ми звикли до того, що кожного року в березні згадуємо імя того, кого по праву називають Пророком, Кобзарем.
   Його рядки знайомі нам з дитинства, його картини відомі далеко за межами України, про нього здається, знаємо вже все: написано численні монографії, опубліковано твори, листи, спогади… Присвячено конкурси, установлено пам’ятники, відкрито музеї, названо вулиці, започатковано премії…
   Проте постать Великого Поета не змарніла з часом, а навпаки… Перегортаючи сторінки «Кобзаря», можна знайти відповіді на болісні питання сьогодення, замилуватися пейзажними замальовками, розбурхати душу інтимною лірикою…
   «Шевченкові рядки переживуть віки», -  кажуть у народі, адже це дійсно так. Його поезія не втратила своєї актуальності й у наш час.
   Знайомство з Тарасом Шевченком відбулося з кожним ще в дитинстві. На полицях  в бібліотеках є багато книжок, але кожного увагу привертає саме «Кобзар». Окрім віршів, на сторінках є й малюнки. Що ще треба дитині, щоб зацікавитися книжкою?

   Думаю, що кожен із нас, пройшовши свій шлях до розуміння Шевченка, повинен розповідати своїм дітям про нього, щоб вони далі з покоління в покоління несли в серці ці знання, щоб пам'ять про Великого Кобзаря не згасала ніколи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий