Ласкаво прошу на мій блог!

пятница, 23 февраля 2018 г.

Як навчити дітей працювати з книгою


   
    Одне з найважливіших завдань сучасної загальноосвітньої школи – дати кожному здобувачеві освіти необхідний рівень наукових знань, залучити до багатств української та всесвітньої культури.
   Активне, творче ставлення школярів до навчання, рівень їх знань у різних сферах науки, техніки, культури великою мірою залежать від розвитку пізнавальних інтересів, самостійності мислення, прагнення до самоосвіти. У процесі формування цих якостей важливу роль відіграє книжка. Але книжка вчить тільки тоді, коли учень уміє працювати з нею, вміє її читати. Для залучення дітей до читання та вироблення основних читацьких навичок, розширення читацького кругозору проводяться уроки позакласного читання та бібліотечні уроки.
   Залучити дитину з ранніх літ до бібліотеки, навчити працювати з книгою, користуватися всією інформацією про літературу, тобто вручити своєрідний «ключ до бібліотеки» головне завдання бібліотекаря.
  Нещодавно такий бібліотечно-бібліографічний урок-практикум «Робота зі змістом книги» був проведений у 3 класі. На уроці повторювали елементи структури книжки, визначали роль змісту книжки, навчилися використовувати зміст книжки в роботі з нею.














Автор: Наталія Крижко

Комментариев нет:

Отправить комментарий