Ласкаво прошу на мій блог!

вторник, 13 февраля 2018 г.

Свято Валентина - знає кожна дитина


   Мабуть усі знають історію виникнення цього свята. А хто не знає чи забувся, пропонуємо до вашої уваги легенду, яка дає нам можливість познайомитися зі святим Валентином і його дивовижним коханням.
   Дуже-дуже давно в Римі правив суворий імператор Клавдій. За його наказом, воїнам було заборонено одружуватися, щоб вони не залишали служби. Незважаючи на заборону, молоді люди закохувалися, а молодий священик Валентин їх таємно вінчав. Дізнавшись про це, Клавдій наказав кинути Валентина до в’язниці.
   Валентин був стійкою й мужньою людиною, священиком, а ще, до того ж, чудовим лікарем, який лікував травами, медом, молоком. За це він був прославлений. Одного разу до знаного лікаря тюремник привів свою сліпу доньку, благаючи Валентина допомогти дівчині, до якої у хлопця виникли справжні почуття. Лікування не допомагало, до того ж, Валентина мали стратити. Батько дівчини був у розпачі.
   Валентин був стійкою й мужньою людиною, він сміливо дивився в очі смерті. Попросивши у тюремника папір, написав останнього листа коханій. Листа передав 14 лютого. Саме цього дня його й стратили. Сумний батько повертався додому, де на порозі з нетерпінням чекала на нього донька. Дівчина розгорнула листа й знайшла там крокус (шафран). Дівчина взяла квітку на долоню й раптом… побачила її колір. Вона стала зрячою, а тому прочитала фразу, яку адресував їй коханий: «Від твого Валентина».
   Пройшли роки. Та про молодого священика пам’ятають до цього часу. За добрі справи та чудеса його зарахували до святих. На знак вшанування його пам’яті 14 лютого святкують день закоханих в Америці, Англії, Німеччині, а віднедавна і в Україні.
   Цього дня звучить так багато приємних та добрих слів. Люди, обмінюючись валентинками, стають добрішими, веселішими та ще й відчувають, що їх хтось любить.

А зараз пропонуємо пісню на мотив «Крилата гойдалка»
В день закоханих бажаєм
Щастя, радості й тепла.
Валентинки ми даруєм,
Щоб любов завжди жила.

І хоч зараз ми ще діти,
Нам рости ще та рости.
Почуття такі чудові
В серцях хочем зберегти. (Двічі)

Приспів:
Хай в кожне серце ввійде
Без зайвих слів та дій
Амура побажання,
Щоб кожен з нас радів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий