Ласкаво прошу на мій блог!

среда, 13 октября 2021 г.

Шановні інтернет - читачі! Зі святами Вас!


Миру та злагоди нашій країні, благополуччя та добробуту кожній українській родині!

День захисників і захисниць України нероздільно повязаний із розвитком українського війська та військових традицій. Сучасні воїни примножують їх, шанують військове побратимство і взаємовиручку, схиляють голови перед полеглими і віншують героїзм живих.

   Історія українського воїнстваце героїчний літопис, кожна сторінка якого сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі. Вони сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць України. Їхніми провідними рисами є патріотизм і відчайдушність, відвага і честь. Високою відповідальністю, рішучістю і незламним бойовим духом сьогоднішні герої довели всьому світові, що українці – незламна нація, здатна захищати свою свободу та незалежність.

Героїчною романтикою овіяна історія нашої землі. І чи не найбільше захоплення викликають мужні лицарі України – козаки.

Що ж ми знаємо про їх життя суворе і сповнене численних небезпек. І все це для того, щоб захистити свою батьківщину, щоб захистити увесь християнський світ від ворогів, які вривалися в Україну і вчиняли під час набігів пожежі, грабунки, забирали багатьох християн у полон.

   Не шкодуючи ні сил, ні самого життя, козаки на суші і на морі, кінні та піші, невтомно і самовіданно воювали зі своїми ворогами і вважали це найважливішою і найсвятішою для себе справою. Тримаючи високо своє знамено і свято виконуючи свій обов’язок, вони ні перед ким і ні перед чим не відступали: не боялися ні вогню, ні морських хвиль, ні катувань у ворожому полоні. 

Запорозькі козаки вважали своєю покровителькою саме святу Покрову. У Запорізькій Січі була церква святої Покрови. Існує навіть переказ, що у зруйнуванні в 1775 році Запорозькій Січі козаки, які попросили захисту в турецького султана, із собою забрали й образ Пресвятої Покрови.

Комментариев нет:

Отправить комментарий