Ласкаво прошу на мій блог!

пятница, 14 октября 2016 г.

До Дня захисника України


   14 жовтня в Україні відзначають День захисника та День українського козацтва у день Покрови Пресвятої Богородиці. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Перекази про звитяжні вчинки предків передаються з покоління в покоління. Козак – значить «вільний чоловік». Козаки дуже успішно справлялися зі своїми завданнями, захищаючи не тільки Україну, але й Європу. Сам образ козака став символом найкращих лицарських чеснот.
   Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву. Багато століть лунають над нашою землею пісні, які прославляють козаків. Кожне молоде серце завжди повинне берегти пам'ять про всіх, хто відстояв державу у тій страшній війні. Скільки воїнів полягло на рідній землі, у чужих державах, щоб відстояти мир, чисте небо, вільний переліт птахів. Україна сьогодні – незалежна держава. Українські збройні сили покликані охороняти кордони України, спокій нашого народу.
   Як колись для козака почесним обов’язком була служба в Запорізькій Січі, так і сьогодні захищати Батьківщину – це почесний обов’язок  для наших юнаків.
   Насправді – небагато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія – захищати Батьківщину.
   Як зазначив Тарас Шевченко, «у своїй хаті – своя сила, і правда, і воля», тож маємо обов’язково шанувати тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.
   Невипадково для святкування Дня українського козацтва обрано День святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків.
У шкільній бібліотеці діє книжкова виставка до Дня захисника України.

«День захисника  України 
Це мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає.
            Із святом вас вітаємо, і здоровя вам бажаємо,
              Щастя, радості й добра і родинного тепла»


Джерело: Шкода М.Н. Традиції і свята українського народу. – Д.: ТОВ ВКФ «БАО», 2007. – 384 с.:іл.

Комментариев нет:

Отправить комментарий