Ласкаво прошу на мій блог!

вторник, 12 апреля 2016 г.

12 квітня - День Космонавтики

   Космонавтика - це сукупність галузей науки і техніки, що призначені для дослідження та освоєння космосу. Починаючи з кінця 1980-х років людство планомірно здіійснює пілотовані польоти з метою освоєння космічного простору, вивчення Сонця, комет й інших космічних об'єктів та дослідження Землі з космосу. Дослідження космосу надзвичайно важливе для картографування, вивчення ресурсів Землі, метеорологічних явищ.
   Людина піднялась у небо. Цікавість
штовхала її ще вище. Потрібен був літальний апарат, який міг би рухатись у безповітряному просторі. І такі апарати були створені. Це ракети. Вони можуть рухатись у космічному паросторі завдяки реактивному двигуну. Спочатку ракети виносили в космос штучні супутники Землі, а потім і космічні кораблі. Першим, хто створив їх, був син України Сергій Корольов. А першою людиною, яка побувала в космосі  і побачила звідти Землю, був Юрій Гагарін. Це сталося 12 квітня 1961 року. Ця дата стала Днем Космонавтики.
  Відтоді люди літають у космос постійно.  Супутники, ракети, космічні кораблі і станції принесли людству нові знання. Завдяки фотографіям, зробленим із штучних супутників Землі, ми побачили, який вигляд має зворотний бік Місяця. Дослідження космічних кораблів допомогли створити карти всіх планет Сонячної системи. У дослідження космосу включилося багато країн світу. Першим астронавтом нашої держави став у 1997 році Леонід Каденюк. Вивчення космосу триває.
 Бажаю  Вам у цей день замислитись над своїм існуванням і від душі захотіти дізнатися про навколишній світ більше!

Комментариев нет:

Отправить комментарий