Ласкаво прошу на мій блог!

пятница, 14 мая 2021 г.

Святкуємо День Європи!

Україна - єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День ЄВРОПИ. В Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента від 19 квітня 2003 року. Цього року День Європи в Україні припадає на 15 травня.

День Європи - це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.
Основна ідея загальноєвропейського Дня - кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у "Європейському домі".
Відзначення Дня Європи в нашій державі - це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід'ємною частиною європейської цивілізації.
З метою поглиблення знань учнів про Європу, формування європейського світогляду, сприяння поширенню знань про Європейський Союз, підвищення громадянської та політичної культури у школі також святкують День Європи. Зважаючи на карантинні заходи, медіатека підготувала виставку " Така далека і близька Європа".



Зокрема, з учнями 9-а класу відбулося засідання круглого столу на тему: " Визначні пам'ятки європейських країн" та перегляд відеофільму " Тур столицями Європи".
















Комментариев нет:

Отправить комментарий